Известие

Collapse
No announcement yet.

предпазна кора под двигателя на 164 ТД

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• предпазна кора под двигателя на 164 ТД

Здравейте колеги,
    от известно време карам с половин предпазна кора под двигателя и искам да я подменя.новите са с поръчка и са доста скъпи/ауто италия/.може ли някой да съдейства по въпроса.благодаря.

Единствената кола с такава кора която съм виждал е на колегата guvech-a от форума.Освен оригинална с поръчка не мисля,че ще я намериш другаде.
    Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
    Opel Astra J
    ex:
    Alfa Romeo 164 2.5TD
    Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

е

Ако намериш втора ръка , вземи и за мене
      Алфа Ромео 147 2.0 Selespeed НА ЧАСТИ 2 БРОЯ
      АЛФА РОМЕО 156 1.6 Т.С. НА ЧАСТИ
      АЛФА РОМЕО 147 1.6 Т.С.ЕКО НА ЧАСТИ
      eX Alfa Romeo 164 Super 2.5 TDi , 155 2.0 , 75 2.0

Comment

За какво ви е?-Като идете на маслар или на сервиз да ви псуват ли?
        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Вчера един индянец неможеше да я свали скъса си нервите..накрая му викам брат остави я да не я строшиш...

Comment

Имал съм 5-6 164-ки и никога не съм виждал,даже и 4увал за такава кора.По принцип не е много нужна 6тото пласмасовите подкалници доста добре пазят .
            164 td-1989,164 td-1993,166 2.4 jtd 20V-2004,ibiza 1.0i-2000,DELTA INTEGRALE 2.0 16V Turbo-1991

Comment

Кората си има сервизни отвори за смяната на маслата и не е нужно да се сваля.

Поне според мен главното и предназначение е да пази околната среда и като си спреш колата някъде да не стане локва от масло. Само Суперките имат такива кори.На старите дизели не съм виждал.
              Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
              Opel Astra J
              ex:
              Alfa Romeo 164 2.5TD
              Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Ам смятаи на4и кви 164-ки сам имал
                164 td-1989,164 td-1993,166 2.4 jtd 20V-2004,ibiza 1.0i-2000,DELTA INTEGRALE 2.0 16V Turbo-1991

Comment

Предпазна кора

Колеги,благодаря за коментара.Наистина предпазна кора втора ръка се оказва много дефицитна.По въпроса за нейното предназначение обаче,мисля че има и защитно действие,при преминаване през локви или събрана повече вода на пътя,предпазва двигателя от намокряне.Имам един-два такива случаи,при които ми светна на таблото 'индикация за проблем с дюзите' !
                  Същото става ако си направя труда да измия и двигателя.Знам ,че не е фатално,но няма да е лошо ако я сменя

Comment

Първоначално публикувано от vpk_eurotech Покажи съобщение
                    Колеги,благодаря за коментара.Наистина предпазна кора втора ръка се оказва много дефицитна.По въпроса за нейното предназначение обаче,мисля че има и защитно действие,при преминаване през локви или събрана повече вода на пътя,предпазва двигателя от намокряне.Имам един-два такива случаи,при които ми светна на таблото 'индикация за проблем с дюзите' !
                    Същото става ако си направя труда да измия и двигателя.Знам ,че не е фатално,но няма да е лошо ако я сменя
                    Мислиш ли че от намокряне ти светят дюзите ?

Comment

не съм 100% сигурен,но светва само в тези случаи.не го свързвам с друга причина освен при намокряне.

Comment

Първоначално публикувано от vpk_eurotech Покажи съобщение
                        Тук си в грешка, причината да ти свети дюзата за подгряване /нали все пак за дизел говорим/ е само една. Първо фабрично така индикира за вода в горивния филтър. Т.Е. Или имаш вода в филтъра или е сменен филтъра и не е сложен кабела на датчика в буксата и когато се намокри дава късо, за това свети. Филтърчето е м/у радиатора и блока, отдолу на горивопровода. Буксата се слага отдолу на филтъра.

Comment

Първоначално публикувано от kontrata Покажи съобщение
                          Тук си в грешка, причината да ти свети дюзата за подгряване /нали все пак за дизел говорим/ е само една. Първо фабрично така индикира за вода в горивния филтър. Т.Е. Или имаш вода в филтъра или е сменен филтъра и не е сложен кабела на датчика в буксата и когато се намокри дава късо, за това свети. Филтърчето е м/у радиатора и блока, отдолу на горивопровода. Буксата се слага отдолу на филтъра.
                          на мене бая одаявна ми се скина тая букса , и сега изобщо незнам къде е . И на мен ми примигват дюзите , но спират.

Comment

какво всъщност светва? 'Дюза' като символ ли?
                            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

светва символа на таблото с форма на дюза,но само при измиване или минаване през вода-само тогава,след известно време сам си угасва.затова го свързвам с временно намокряне и изсъхване.разбира се това не се случва често,но ако при измиване на мотора е възможно намокряне на някой датчик ,то през вода на пътя ,липсата на кората ми се вижда логична причина да светва

Comment

Working...
                              X